Salata de vita cu papaya verde

Cautare:
SMS Fotbal
salate / vita
Salata de vita cu papaya verde
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/2 papaya verde, circa 500 g, decojita si curatata de seminte, apoi rasa 1 morcov, decojit si taiat fasiute subtiri 375 g muschi de vita, feliata subtire 250 ml ulei, pentru prajit 185 g alune, prajite fara ulei si tocata grosier 8 linguri de sos de peste 3/4 lingurita de sare 2 catei de usturoi, tocati 1/2 ceapa, tocata 1 lingurita de boia iute 1/2 lingurita de amestec “5 arome” 1 1/2 lingurita de piper negru, macinat 1/3 cana cu frunze de roinita (sau de menta), tocate 1/3 cana cu fire de coriandru,rupte bucatele 4 linguri de otet de orez, sau otet alb 3 lingurite de zahar 9 catei de usturoi
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : vietnameza Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se amesteca papaya si morcovul si se pun in frigider, pana cand le vine randul sa fie folosite.

Intr-un castron, se amesteca bine1 lingura de sos de peste, 1 lingurita de zahar, usturoiul tocat, ceapa, boiaua, amestecul “5 arome”, 1 lingurita de piper macinat, roinita si coriandrul. Se adauga carnea si se marineaza 2 ore, amestecand-o ocazional cu ingredientele martinadei.

Intre timp, se prepara dressing-ul pisand cei 9 catei de usturoi intr-o piua. Se combina apoi cu restul de sos de peste, otete de orez, 2 lingurite de zahar, 1/2 lingurita de sare si 1/2 lingurita de piper. Se acopera si s elasa ca aromele sa se dezvolte.

Se incinge grill-ul cuptorului si se frige carnea, asezata intr-un singur strat, intorcand-o o singura data, pana ce se rumeneste putin (circa 3 minute pe fiecare parte). Se frige in 2-3 transe, daca este nevoie.

Intr-un wok se incing 250 ml ulei. Se adauga carnea, cateva bucati odata, si se prajeste pana se face putin crocanta, circa 2-3 minute. Se scoate cu o spumiera si se scurge de ulei pe prosoape de hartie. Se taie apoi, cu o foarfeca de bucatarie, julienne.

Se adauga mixtura de papaya si morcov in dressing si se amesteca bine. Se aranjeaza apoi pe un platou. Deasupra lor se pune carnea, peste care se presara alunele tocate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.