Salata dulce de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Salata dulce de rosii
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg rosii 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita de sofran, pudra 1/2 lingurita de sofran, firisoare 5-6 rulouri de scortisoara 500 g zahar 100 ml apa de flori de portocal 200 ml ulei de arahide
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 5 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se reteaza capatul superior al rosiilor. Se practica doua taieturi, in cruce, in partea inferioara. Se oparesc rosiile in apa clocotita. Cand coaja incepe sa se desfaca, se scot din apa clocotita cu o spumiera sau sita.
Se pun rosiile imediat intr-o oala cu apa racita cu cuburi de gheata. Cu un cutit ascutit, se indeparteaza coaja rosiilor.
Se taie rosiile, pe verticala, in jumatate. Se scot semintele cu grija, din fiecare dintre cele doua concavitati. Se asaza rosiile pe o tava de copt, cu partea concava in sus.
Se presara peste rosii sarea, sofranul pudra si cel firisoare; se asaza peste rosii rulourile de scortisoara.
Se presara rosiile cu zahar, se stropesc cu apa de flori de portocal si cu ulei. Se acopera rosiile cu o foaie mare de folie de aluminiu. Se dau la cuptor, la 150 °C, timp de 45 de minute. Se servesc fie calde, fie reci.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.