Salata egipteana de morcovi

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Salata egipteana de morcovi
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 morcovi 3 catei de usturoi, curatati de coaja 1 ceapa mica, tocata 1/2 lingurita seminte de chimen macinate 1 lingurita zahar 1 lingura apa de portocale 4 linguri ulei de masline 1 lamaie, sucul de la 1 portocala, pentru ornat cateva masline, curatate de samburi, taiate rondele sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se oparesc morcovii impreuna cu cateii de usturoi intregi, timp de 5 minute, in apa clocotita cu putina sare. Se scurg si se indeparteaza cateii de usturoi. Se taie apoi, pe diagonala, rondele si se pun intr-un castron de salata. Se adauga ceapa tocata.
Se amesteca uleiul de masline cu zeama de lamaie, apa de portocale, zahar, chimen si piper. Se toarna acest dressing peste morcovi, se amesteca cu grija si se pune castronul, in frigider, timp de 1 ora.
Se decoreaza cu felii de portocala si rondele de masline.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.