Salata fattoush cu ton

Cautare:
SMS Fotbal
salate / peste si fructe de mare
Salata fattoush cu ton
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Derivata din celebra salata fattoush, aceasta reteta adauga putin ton pentru un plus de gust si de proteine. Trebuie ca painea pitta sa mfie prajita pana ce se face crocanta, pentru a evita sa se inmoaie atunci cand este amestecata cu celelalte ingrediente.
stelute
Ingrediente : 4 paini pitta, circa 55 g fiecare 3 linguri ulei de masline extra virgin 1 lamaie, sucul de la 6 cepe verzi, tocate 340 g rosii coapte, tocate 1/2 castravete taiat cubulete 1 cutir ton in apa, circa 200 g, bine scursa si desfacuta fulgi 2 linguri frunze de patrunjel, tocate 1 lingura frunze de coriandru, tocate 1 lingura frunze de menta, tocate sare si piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : libaneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 15 minute
Indicatii :

Se incalzeste grill-ul la maxim. Se incalzesc painile pitta sub grill timp de cateva secunde, sau pana cand se fac pufoase, apoi se despica cu grija prin mijloc si se deschide fiecare ca o carte. Se aduc din nou sub grill si se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc putin si se fac crocante. Se rup bucatele de dimensiunea unei imbucaturi si se pun deoparte.
Se amesteca intr-un castron uleiul de masline si sucul de lamaie; se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper. Se adauga ceapa verde, rosiile, castravetele si tonul si se amesteca cu grija ca sa se imbibe cu mixtura de ulei si suc de lamaie.
Se adauga in castron patrunjelul, coriandrul, menta si bucatelele de pitta crocante si se amesteca bine. Se serveste salata imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.