Salata Ganaria

Cautare:
SMS Fotbal
/ salate
Salata Ganaria
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Salata Ganaria este o salata pe baza de anghinare, extrem de racoroasa. Partea cea mai dificila a acestei retete este scobirea anghinarelor.
stelute
Ingrediente : 3 lamai 6 anghinari mari 2 oua 1 lamaie confiata 100 g branza Mozzarella 50 g masline verzi, curatate de samburi 2 rosii medii, taiate cubulete 3 linguri de patrunjel, tocat 3 lingurite de capere 1 lingurita de pasta harissa (vezi reteta mai jos) 100 ml ulei de masline sare piper negru, macinat cateva frunze de salata, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 5 minute
Indicatii :

Se storc 2 lamai intr-un castron si se adauga 1 cana cu apa. Cu un cutit ascutit se curata anghinarile; se scobeste interiorul cu o lingurita si se inlatura umplutura spongioasa. Inimile de anghinare ramase dupa curatare se pun in apa amestecata cu lamaie.

Se taie 2 dintre inimi in fasii de 2-3 mm latime si se pun iar in apa cu lamaie. Cele 4 inimi ramase se fierb in apa clocotita timp de 25 de minute.

Se pregatesc ingredientele pentru umplutura, decojind cu grija lamaia confiata. Se toaca marunt coaja lamaii, branza Mozzarella si maslinele verzi.

Se fierb si ouale (tari, cate 5-6 minute) si se curata de coaja.
Se toaca marunt patrunjelul, rosiile si ouale fierte.

Se combina intr-un castron lamaia confiata, rosiile, patrunjelul, branza Mozzarella, maslinele verzi si ouale; se adauga fasiutele de anghinare si caperele. Se amesteca cu grija, se adauga zeama de la lamaia ramasa, se asezoneaza cu sare, piper, harissa si ulei de masline. Se amesteca bine de tot.

Se scurg cele 4 inimi de anghinare fierte si se umplu cu mixtura de mai sus. Se aranjeaza pe un platou si se decoreaza cu frunze de salata si cu ulei de masline amestecat cu putina harissa.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.