Salata marinata de legume

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Salata marinata de legume
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 vanata, taiata felii groase de 1cm 1 ardei gras rosu, taiat in sferturi pe lungime, si curatat de seminte 1 ardei gras galben, taiat in sferturi pe lungime, si curatat de seminte 4 dovlecei tineri, taiati in jumatate pe lungime 2 linguri de ulei de masline extra virgin 1 catel de usturoi, pisat 4 fileuri de ansoa, din cutie, scurse si tocate marunt 2 linguri de rozmarin tocat foarte marunt sare si piper fire de rozmarin proaspat, pentru ornat (optional) dressing de miere si mustar (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 6 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se intind feliile de vanata, intr-un singur strat, pe o tava mare de copt. Se aranjeaza ardeii grasi si dovleceii printre feliile de vanata, asezandu-i cu parrtea taiata in sus.
Se ung legumele cu putin ulei, se presara cu usturoi, ansoa si rozmarin tocat si se asezoneaza, dupa gust. Se coc legumele 25-30 de minute.
Se acopera legumele cu folie metalica si se coc alte 10-15 minute, pana cand se fac fragede. Se transfera apoi pe un platou mare, asezandu-le cu grija, apoi se toarna peste ele sucul din tava.
Se toarna drssingul peste legume. Se acopera si se lasa sa se raceasca complet, dupa care se pune salata in frigider si se lasa la marinat cel putin 4 ore.
Se scoate salata din frigider cu 1 ora inainte de a fi servita, ca sa ajunga la temperatura camerei. Se orneaza cu fire de rozmarin, daca se doreste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Dressing de miere si mustar
Ingrediente : 1 lingura de ulei de masline extra virgin 1 lingura de otet de vin rosu 1 lingurita de miere 1 lingurita de mustar de Dijon
Indicatii : Se amesteca ingredientele.