Salata Mechouia tunisiana

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Salata Mechouia tunisiana
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
In araba, „mechouia” inseamna „copt”, cu sensul de a fi gatit direct pe flacara, sau pe o suprafata metalica, fierbinte. Reteta este o marturie a combinatiei de influente arabe si apaniole (andaluziene, in acest caz) suferite de bucataria tunisiana. Spaniolii au introdus aici rosiile, ardeii iuti si cei grasi. Se spune ca, pana la venirea spaniolilor, bucataria tunisiana era de culoare galbena; dupa aceea, a devenit rosie.
stelute
Ingrediente : 2 kg ardei iuti verzi, mari, de iuteala medie 500 g rosii 3 catei de usturoi, tocati marunt 100 ml ulei de masline 1 lingurita de seminte de chimen 4 oua, fierte tari 1 cutie de fulgi de ton in ulei (cca. 200g) 2 linguri de masline negre, fara samburi, feliate fin 2 linguri de masline verzi, fara samburi, feliate fin sare boia iute (pentru ornat) ulei de masline (pentru ornat)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portiisa Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se coc ardeii iuti si rosiile pe o foaie de aluminiu la 200 °C, timp de 10 minute. Se sareaza, se scurg si se curata de coaja.
Se despica ardeii iuti pe lungime si se curata de seminte.
Rosiile se curata si ele de seminte.
Se toaca ardeii si se zdrobesc impreuna cu rosiile, folosind un mojar mare. Se adauga usturoi, ulei de masline, seminte de chimen, sare si piper. Se amesteca bine.
Se aranjeaza salata pe un platou si se serveste alaturi de fulgii de ton, felii de ou fiert si rondele de masline. Se presara deasupra boia si putin ulei.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.