Salata mexicana de spanac

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Salata mexicana de spanac
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g frunze de spanac tinere 50 g seminte de susan 50 g unt 2 linguri ulei de masline 6 salote taiate fideluta 8 ardei iuti serrano, curatati de seminte si taiati fasiute subtiri 4 rosii taiate rondele 6 catei de usturoi necuratati 120 ml otet de vin alb 1/2 lingurita piper alb 1 frunza de dafin 1/2 lingurita ienibahar macinat 2 lingurite cimbru proaspat, tocat, plus cateva fire pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se frig (fara ulei) cateii de usturoi intr-o tigaite mica, la foc mediu, circa 15 minute, pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca si se curata de coaja; se toaca.
Se prepara un dressing combinand, intr-un borcan cu capac usturoiul cu otet, piper, foaia de dafin, ienibahar si cimbru. Se inchide capacul borcanului si se agita viguros, dupa care se pune in frigider pana cand este nevoie de el.
Se spala frunzele de spanac si se usuca cu o centrifuga de salata sau prin tamponare cu prosoape de hartie. Se pun intr-o punga de plastic, in frigider.
Se frig (fara ulei) semintele de susan intr-o tigaie, scuturand-o frecvent, la foc mediu, pana se rumenesc. Se pun deoparte.
Se incing uleiul si untul intr-o tigaie. Se calesc salotele 4-5 minute, pana se inmoaie, apoi se adauga fasiutele de ardei iute si se calesc alte 2-3 minute.
Intr-un castron mare se astern frunzele de spanac cu salotele si cu mixtura de ardei iute, apoi se aranjeaza rondelele de rosie. Se toarna deasupra dressing-ul si se serveste salata ornata cu cimbru proaspat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.