Salata mozaic

Cautare:
SMS Fotbal
salate / peste si fructe de mare
Salata mozaic
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Aceasta salata se prepara in special primavara, cand pietele tunisiene sunt pline de legume proaspete si pline de culoare.
stelute
Ingrediente : 2 cartofi, taiati cubulete 2 morcovi, taiati cubulete 2 sfecle rosii, taiate cubulete 100g mazare 100g fasole verde, taiata bucatele de 2 cm lungime 2 oua fierte tari, feliate 2 cepe, tocate 1/2 legatura de patrunjel, tocata 100 ml ulei de masline 1 salata 1 cutie cu sardele in ulei, bine scurse 100 g masline negre
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se fierb legumele (cartofii, morcovii, sfecla, fasolea verde, mazarea) separat, pana ce sunt al dente. Fasolea verde si mazarea se scot cu o spumiera si se transfera intr-un castron cu apa rece (amestecata cu cuburi de gheata, daca se poate) pentru a le mentine culoarea verde si proaspata, in cazul in care le lasati sa astepte prepararea celorlalte ingrediente.
Se combina cartofii cu morcovii, ceapa, mazarea, fasolea verde si patrunjelul intr-un castron.
Se asezoneaza salata cu ulei de masline, sare si piper.
Se aranjeaza intr-un platou un strat de foi de salata, peste ele se asaza legumele. Se orneaza cu cubulete de sfecla, felii de ou si masline. Sardelele se aranjeaza in jurul legumelor. Se serveste rece.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.