Salata peruviana

Cautare:
SMS Fotbal
salate / cereale
Salata peruviana
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Este o salata care arata spectaculos. In mod traditional, este folosit orzul alb, dar cel negru ofera o textura, un aspect si un gust mai interesant.
stelute
Ingrediente : 250 g orez cu bob lung alb, sau negru, fiert 1 lingura patrunjel tocat 1 ardei gras (sau gogosar) rosu 1 ceapa mica, taiata rondele ulei de masline, pentru stropit 120 g pastai de fasole verde, taiate in jumatate 50 g porumb tanar, din cutie 4 oua de prepelita, fierte tari si taiate in jumatate 50 g sunca taiata feliute subtiri (optional) 1 avocado mic, decojit si taiat cubulete 75 g foi de salata mixta 1 lingura capere 10 masline umplute, taiate in jumatate 1 catel de usturoi pisat 4 linguri ulei de masline 3 linguri ulei de floarea-soarelui 2 linguri suc de lamaie 3 linguri iaurt 1/2 lingurita mustar 1/2 lingurita zahar sare piper negru macinat orez
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : peruviana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 0 minute
Indicatii :

Se prepara un dressing amestecand bine intr-un castron usturoiul cu ulei de masline si de floarea-soarelui, suc de lamaie, iaurt, mustar, sare si piper.
Se pune orezul fiert intr-un castron mare, de salata, si se toarna peste el jumatate din dressing. Se adauga patrunjelul tocat, se amesteca bine si se pune deoparte.
Se taie ardeiul gras in jumatate, se scot semintele si cotorul, apoi se asaza jumatatile, pe partea lor interioara, pe o tava de cuptor. Se adauga rondelele de ceapa. Se stropeste ceapa cu putin ulei, se pune tava sub grill si se gateste 5-6 minute, pana ce ardeii se innegresc, iar ceapa se face aurie. Se poate amesteca ceapa de 2-3 ori, ca sa se coaca uniform.
Se amesteca ceapa cu orezul. Ardeii se pun intr-o punga de plastic, bine inchisa. Dupa 20 de minute, cand aburul a desprins coaja lor, iar ardeii s-au mai racit, se scot din punga si se curata de coaja. Se taie apoi fasiute subtiri.
Se fierbe fasolea verde 4-5 minute, apoi se pune intr-un castron, impreuna cu porumbul tanar, fasiutele de ardei gras, ouale de prepelita si feliutele subtiri de sunca.
Se pun foile de salata intr-un castron separat, se adauga avocado si se amesteca bine. Se pune acest amestea deasupra orezului. Se amesteca 3 linguri din dressing cu combinatia de ardei, porumb si fasole. Se pune acest nou amestec deasupra foilor de salata din castronul cu orez. Se presara capere si masline peste salata si apoi se stropeste cu restul de dressing. Se serveste.


Share