Salata picanta de paste si ton

Cautare:
SMS Fotbal
salate / paste
Salata picanta de paste si ton
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Se serveste salata rece, dar nu racita, sau se consuma cat timp este calduta.
stelute
Ingrediente : 250 g paste fusilli, sau alte forme mici si rasucite 2 linguri de ulei de masline extra virgin 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, tocat 2 dovlecei, feliati subtire 2 lingurite de zahar tos 2 linguri de pesto rosu (cu adaus de rosii-uscate-la-soare) 1 lingura de otet balsamic 2 linguri de capere 6 rosii decojite, taiate feliute 1 cutie ton in saramura, circa 200 g, scurs si rupt bucatele 6 masline negre, curatate de samburi si taiate in jumatate busuioc proaspat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 22 minute
Indicatii :

Se fierb in apa cu sare pastele 10-12 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg bine, se spala cu apa rece si se scurg din nou cu grija.

Cat timp fierb pastele, se incinge jumatate din ulei intr-o cratita. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc 3 minute, amestecand frecvent. Se adauga restul de ulei si dovleceii si se gatesc, amestecand ocazional, timp de 3 minute.

Se adauga zahar, pesto rosu, otet si capere. Se incing citeva secunde, amestecand pana ce ingredientele s-au combinat ca sa formeze un sos. Se adauga rosiile, apoi se transfera mixtura intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca.

Se adauga in castron pastele scurse, apoi se adauga, amestecand cu grija, tonul si maslinele negre. Se serveste salat ornata cu busuioc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.