Salata rece de castraveti

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Salata rece de castraveti
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
In general, cea mai mare parte din iuteala mancarurilor indiene este data de ardeii iuti verzi, desi se folosesc adesea si ardei iuti rosii, proaspeti si uscati. In sudul Indiei, unde temperaturile sunt foarte ridicate, se folosesc cantitati mari de ardei iuti, caci acestia provoaca transpiratia, permitand corpului sa se raceasca. Reteta este foarte racoritoare si aromata.
stelute
Ingrediente : 250 g castravete verde, taiat rondele subtiri 1 ardei iute verde, tocat marunt frunze proaspete de coriandru, tocate marunt 2 linguri de suc de lamaie 1/2 lingurita de sare 1 lingurita de zahar frunze proaspete de menta, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron rondelele de castravete cu ardeiul iute tocat.
Se prepara un dressing amestecand, intr-un castronel, sucul de lamaie cu frunze de coriandru, sare si piper. Se pune sosul deoparte.
Se raceste mixtura de castravete cu ardei iute, in frigider, timp de minim 1 ora.
Se scoate apoi din frigider, se asezoneaza cu dressingul de suc de lamaie si se serveste salata ornata cu frunze proaspete de menta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.