Salata tunisiana de caracatita

Cautare:
SMS Fotbal
salate / peste si fructe de mare
Salata tunisiana de caracatita
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Salata de caracatita este o delicatesa din Mahdia, unul dintre cele mai importante porturi ale Tunisiei. Caracatitele trebuie, intotdeauna, sa fie fragezite cel putin 15 minute inainte de a fi gatite. Aceasta se face fie lovind-o de multe ori de o stanca, sau de perete, fie cu un ciocan de snitele. Pentru a verifica daca fragezirea a avut succes, se trage usor de piele, la nivelul uneia dintre ventuze. Trebuie sa se traga foarte usor.
stelute
Ingrediente : 1 kg caracatita 1/2 lamaie, stoarsa 150 g rosii 1 ceapa mica 3-4 linguri de patrunjel, tocat 1 salata verde sare piper negru, macinat 50 g ridichi, feliate 16 masline negre 2 lamai feliate, pentru ornat frunze de menta, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se curata caracatita si se taie bucati mai mari. Se fragezeste lovind-o cu un ciocan de snitele, de mai multe ori.

Se imerseaza intr-o oala cu apa rece, la foc mediu. Se da in clocot si se fierbe incet 45 de minute.

Se scoate cu o spumiera si se transfera intr-o cratita plina cu apa foarte rece, cat timp se pregatesc legumele. Se taie apoi in bucatele mici.

Se toaca rosiile, patrunjelul si ceapa.

Se amesteca intr-un castron rosiile cu ceapa si patrunjel. Se adauga bucatile de caracatita si se amesteca bine.

Se stropeste cu zeama stoarsa din lamaie si cu ulei de masline. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se intind foi de salata in castroanele in care urmeaza sa se serveasca; peste acestea se adauga salata. Se orneaza cu masline negre, feliute de ridiche, frunze de menta si felii subtiri de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.