Salsa cu ceapa, ardei iute si limeta

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Salsa cu ceapa, ardei iute si limeta
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este ideala pentru mancarurile de fasole si cele cu orez.
stelute
Ingrediente : 10 ardei iuti verzi 1/2 ceapa feliata foarte subtire 4 limete 1/2 lingurita oregano uscat sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 linguri Durata : 24 ore 35 minute
Indicatii :

Se coc ardeii iuti pe o tava de copt sau gratar, pana ce coaja lor incepe sa crape si sa se rumeneasca. Nu trebuie lasati pana se innegreste si puilpa, caci vor da un gust amarui retetei.
Se pun intr-o punga de plastic inchisa ermetic, ca sa pastreze aburul inauntru, si se lasa sa stea 20 de minute.
Intre timp, se pune ceapa intr-un castron mare, se storc limetele si se adauga sucul impreuna cu nucatelele de pulpa care au cazut in sita storcatorului. Sucul de limeta va inmuia ceapa. Se adauga oregano.
Se scot ardeii iuti din punga, se curata de coji, se despica si se racaie semintele cu lama unui cutit. Se indeparteaza coditele si se taie ardeii fasiute lungi si subtiri, numite “rajas”.
Se adauga rajas in castronul cu ceapa, se amesteca bine si se sareaza, dupa gust.
Se acopera castronul si se lasa, la rece, cel putin 1 zi pentru ca aromele si gusturile sa se dezvolte si sa se amestece. Se poate pastre 2 saptamani, in frigider.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.