Salsa cu fasole pinto

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Salsa cu fasole pinto
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Acest tip de fasole are un aspect placut, stralucitor. Gustul afumat al ardeilor chipotle si ce aromat al ardeilor pasilla contrasteaza bine cu acreala data de tomatillos. In mod neobisnuit, aici acestea nu sunt gatite, ci crude. In locul lor se pot folosi tomatillos din cutie, dar pentru a simula prospetimea gustului celor proaspete, se adauga putin suc de lamaie.
stelute
Ingrediente : 130 g fasole pinto, inmuiata peste noapte 2 ardei iuti chipotle 1 ardei iute pasilla 2 catei de usturoi 1/2 ceapa tocata 200 g tomatillos proaspete, tocate sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 13 ore 10 minute
Indicatii :

Se scurge fasolea si se pune intr-o oala mare. Se acopera cu apa si se pune capacul peste oala. Se da apa in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe fasolea 45-60 de minute, pana ce este frageda. Nu trebuie insa sa fie dezintegrate, ci sa mai opuna o mica rezistenta la muscatura.
Se scurge fasolea, se spala sub jet de apa rece, se scurge din nou si se pune intr-un castron, sa se raceasca.
Se inmoaie ardeii iuti in apa fierbinte, vreo 10 minute, pana se inmoaie. Se scurg, pastrand deoparte lichidul in care au fost inmuiati. Se indeparteaza coditele si semintele, iar pulpa se toaca marunt si se sfarama, cu putin din lichidul de inmuiere, pana se obtine o pasta.
Se prajeste usturoiul, fara ulei, intr-o tigaie, la foc mediu, cateva minute, pana ce incepe sa se rumeneasca. Se piseaza si se adauga la fasole.
Se adauga ceapa si tomatillos la fasole si se amesteca bine. Se adauga sare, dupa gust. Se acopera castronul si se raceste in frigider inainte de a fi servit.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.