Salsa de ardei iuti

Cautare:
SMS Fotbal
/ sosuri si paste
Salsa de ardei iuti
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Contrar parerii generale, mancarea mexicana nu este in mod intrinsec iute la gust. Doar uleiurile aromate cu ardei iute si diverse salsa adauga foc si para mancarii. Aceasta salsa trebuie tratata cu precautie. Numai uleiul din ea este de ajuns sa adauge iuteala unui preparat, mai ales daca salsa a avut timp sa se “maturizeze”.
stelute
Ingrediente : 10 ardei iuti rosii, proaspeti, tocati 1 rosie mare, decojita si taiata in patru 2 catei de usturoi 1 limeta, sucul de la 4 linguri ulei de masline sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 1 borcanel Durata : 0 ore 10 minute
Indicatii :

Se pun intr-un blender ardeii, rosia si usturoiul. Se proceseaza pana ce mixtura este omogena.
Se transfera intr-o tigaie, incinsa la foc mediu. Se asezoneaza cu sare si se gateste, amestecand, cam 10 minute, sau pana ce sosul se ingroasa. Se ia tigaia de pe foc si se amesteca mixtura cu sucul proaspat de limeta si cu 3 linguri de ulei.
Se pastreaza intr-un borcan curat, cu un film de ulei de masline deasupra, inchis ermetic. Cat timp salsa are un film de ulei deasupra, se va pastra ani de zile in frigider, sau chiar la temperatura camerei.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.