Salsa de cartofi dulci

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Salsa de cartofi dulci
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Foarte colorata si dulce la gust, aceasta salsa merge perfect cu mancarurile picante si iuti.
stelute
Ingrediente : 700 g cartofi dulci, curatati si taiati cubulete foarte mici 1 portocala, sucul de la 1 lingurita ardei iute uscat si pisat (de preferinta varietatea jalapeno) 4 cepe verzi mici, tocate 1 limeta, sucul de la (optional) sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se da in clocot apa intr-o oala mare. Se adauga cubuletele de cartofi dulci si se fierb 8-10 minute, pana se fac fragezi. Se scurge apa, se acopera oala, si se lasa cartofii sa stea 5 minute, sa se usuce, pe ochiul la care s-a stins flacara in prealabil. Se transfera apoi intr-un castron si s epun deoparte.
Se amesteca sucul de portocala cu ardeiul iute pisat. Se adauga ceapa verde si se amesteca.
Cand cartofii s-au racit, se adauga mixtura de suc de portocala si se amesteca. Se acopera castronul si se lasa la racit minim 1 ora, apoi se gusta si se potiveste de sare. Daca se doreste un gust mai proaspat si mai acrisor, se adauga sucul de limeta si se amesteca.
Daca nu se consuma imediat, salsa se poate pastra 2-3 zile in frigider, bine acoperita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.