Salsa de chayote

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Salsa de chayote
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Chayote (numite in alte tari christophenes, sau choko) este un fruct asemanator unui dovleac, cu forma de para mare. In Mexic cresc mai multe varietati, cea mai comuna fiind cea cu miez alb si coaja neteda si cu gustul amintind de cel al castravetelui. Chayote trebuie curatat inainte de a fi mancat, crud sau gatit. Semintele, de forma si dimensiunea unei migdale plate, sunt comestibile.
stelute
Ingrediente : 1 chayote, circa 200 g 1/2 pepene galben mic (varietatea Gala) 2 lingurite sos picant de ardei iuti 1 limeta, sucul de la 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita zahar
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se decojeste chayote, apoi se feliaza miezul. Feliile se taie fasiute subtiri.
Se taie pepenele in jumatate, se curata de semintele din mijloc si se taie fiecare jumatate in doua. Se curata de coaja si se taie miezul cubulete. Se pun cubuletele intr-un castron si se adauga fasiutele de chayote.
Se amesteca sosul iute cu suc de limeta, sare si zahar, pana ce zaharul si sarea s-au dizolvat complet. Se toarna mixtura peste amestecul de pepene si chayote si se amesteca cu grija.
Se raceste minim 1 ora inainte de a fi folosit.
Aceasta salsa rezista 3 zile in frigider.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.