Salsa de fasole neagra

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Salsa de fasole neagra
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Aceasta garnitura are un aspect izbitor. Sosul negru face un contrast minunat cu rosul si verdele celorlalte ingrediente. Ardeii iuti pasado aduc aroma si gust de citrice.
stelute
Ingrediente : 130 g fasole neagra, inmuiata peste noapte in apa rece 1 ardei iute pasado 2 ardei iuti rosii, proaspeti 1 ceapa rosie, tocata marunt 1 limeta, coaja rasa si sucul de la 2 linguri bere 1 lingura ulei de masline 1 legatura mica de coriandru proaspat sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 12 ore 50 minute
Indicatii :

Se scurge fasolea si se pune intr-o oala mare. Se acopera cu apa si se pune capacul peste oala. Se da apa in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe fasolea 40-45 de minute, pana ce este frageda. Nu trebuie insa sa fie dezintegrate, ci sa mai opuna o mica rezistenta la muscatura.
Se scurge fasolea, se spala sub jet de apa rece, se scurge din nou si se pune intr-un castron, sa se raceasca.
Se inmoaie ardeiul pasado in apa fierbinte, vreo 10 minute, pana se inmoaie. Se scurge, se indeparteaza coditele si semintele, iar pulpa se toaca marunt.
Se infig ardeii iuti rosii in frigari metalice si se coc direct pe flacara aragazului, pana ce pielea lor incepe sa se crape si sa se innegreasca. Se pun apoi intr-o punga de plastic care se inchide ermetic si se lasa sa se inmoaie in propriul abur, timp de 20 de minute.
Se scot apoi si se decojesc. Se despica, se arunca semintele si coditele, iar pulpa se toaca marunt.
Se adauga peste fasole ceapa si toti ardeii iuti. Se adauga sucul si coaja rasa de limeta, berea, uleiul si coriandrul. Se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca bine.
Se raceste inainte de a se servi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.