Salsa de mango

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Salsa de mango
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Merge perfect cu peste, sau, datorita contrastului de texturi, cu mancarurile cremoase, cu consistenta de piure. Culoarea stralucitoare il face decorativ pentru orice masa.
stelute
Ingrediente : 2 ardei iuti rosii, varietatea fresno 2 mango coapte 1/2 ceapa alba, tocata marunt 1 legatura de coriandru, tocat marunt 1 limeta, coaja rasa si sucul de la sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se infig ardeii iuti intr-o frigare subtire de metal si se coc direct pe flacara aragazului. Se pun intr-o punga de plastic bine inchisa, ca sa pastreze in interior aburul. Se lasa 20 de minute, apoi se scot din punga si se decojesc. Se taie coditele, apoi se despica ardeii si se racaie semintele cu un cutit ascutit. Se toaca pulpa.
Intre timp, se asaza mango pe un fund de lemn si se reteaza o felie groasa, cat mai aproape de partea plata a samburelui. Se intoarce fructul si se taie o felie similara pe partea cealalta. Se fac taieturi incrucisate, ca o tabla de sah, in carnea fructului, la distante de 1 cm una de alta, cu grija sa nu se strapunda cocja. Se repeta operatia si cu celalalt fruct de mango. Se indoaie bucatile de mango spre interior, astfel ca bucatelele evidentiate intre taieturi sa se ridice si sa se desfaca. Se taie cu grija aceste cubulete, ca sa se desprinda de coaja, si se pun intr-un castron.
Se adauga coriandrul, ardeii iuti, ceapa, sucul si coaja rasa de limeta. Se asezoneaza cu sare si piper, se amesteca bine, se acopera si se raceste minim 1 ora inainte de folosire. Se poate pastra 2-3 zile in frigider.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.