Salsa de nopales

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Salsa de nopales
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Nopales sunt frunzele carnoase si fragede ale unei specii de cactus comestibil, cunoscut sub denumirea de cactus para. Acesta creste in stare salbatica in Mexic, dar poate fi si cultivat. Cea mai comuna varietate, vanduta in pietele mexicane, are frunze ovale, carnoase, de culoare verde inchisa, cu ghimpi mici si subtiri. Nopales proaspete sunt aproape imposibil de gasit in afara Mexicului, dar se gasesc conservate in apa sau otet, uneori sub diminutivul “nopalitos”. Ca si bamele, elibereaza cu lichid lipicios, si este mai bine sa fie fierte inainte de a fi folosite. In timpul gatitului pierd cam jumatate din greutate.
stelute
Ingrediente : 2 ardei iuti proaspeti, varietatea fresno 250 g nopales (frunze de cactus) 3 cepe verzi 3 catei de usturoi, curatati 1/2 ceapa rosie tocata 100 g tomatillos proaspete, tocate 1/2 lingurita sare 150 ml otet de mere
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se infig ardeii iuti intr-o frigare subtire de metal si se coc direct pe flacara aragazului. Se pun intr-o punga de plastic bine inchisa, ca sa pastreze in interior aburul. Se lasa 20 de minute, apoi se scot din punga si se decojesc. Se taie coditele, apoi se despica ardeii si se racaie semintele cu un cutit ascutit. Se toaca pulpa.
Se taie cu grija umflaturile ce contin ghimpii de pe ambele ale frunzelor de cactus.
Se indeparteaza baza groasa a fiecarei frunze de cactus. Se spala apoi bine si se taie fasiute subtiri, dupa care se taie cubulete.
Se da in clocot o oala mare cu apa si putina sare. Se adauga cubuletele de nopales, ceapa verde si usturoiul. Se fierb 10-15 minute, pana ce nopales sunt fragede.
Se scurge mixtura intr-o sita, se spala sub jet de apa rece ca sa se inlature lichidul lipicios lasat de nopales. Se arunca ceapa si usturoiul.
Se pun ceapa si tomatillos intr-un castron impreuna cu ardeii iuti si nopales.
Se transfera mixtura intr-un borcan, cu capac ermetic. Se adauga sare si otet si se inchide borcanul. Se pune in frigider si se lasa cel putin 1 zi, scuturandu-l si intorcandu-l ocazional pentru a amestecul sa fie omogen. Nopales sunt astfel marinati, iar salsa poate rezista 10 zile in frigider.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.