Salsa de portocale rosii si arpagic

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Salsa de portocale rosii si arpagic
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o salsa spectaculoasa coloristic si ccare aduce o combinatie de gusturi si arome mai putin obisnuita.
stelute
Ingrediente : 2 portocale mari si dulci 1 rosie mare (sau 2 rosii prunisoare), taiata in jumatate si curatata de seminte, apoi tocata 1 legatura de fire proaspete de arpagic 1 catel de usturoi, tocat cat mai marunt 2 linguri ulei de masline extra virgin sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 10 minute
Indicatii :

Se reteaza baza portocalei, astfel ca sa stea ferm pe un fund de lemn. Cu un cutit ascutit, se decojeste portocala, dinspre varf catre baza (taind atat coaja, cat si stratul de “captuseala” alba si pielitele feliutelor). Deasupra unui castron care sa capteze sucul scurs, se desprind feliutele taind dinspre exterior catre mijlocul fructului, dupa care se rasuceste cu grija lama cutitului pentru a elibera feliuta se lamaie. Se stoarce tot sucul din membranele ramase.
Se toaca grosier feliutele de portocala si se adauga in castronul unde s-a colectat sucul. Se adauga rosia tocata.
Tinand firele de arpagic grupate, se taie marunt, cu o foarfeca de bucatarie, deasupra castronului.
Se adauga usturoiul in castron, se toarna uleiul peste ingrediente, se sareaza si se amesteca bine. Se acopera castronul si se lasa sa stea 2 ore, pentu ca gusturile si aromele ingredientelor sa aiba timp sa se amestece.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.