Salsa de porumb copt

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Salsa de porumb copt
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 stiuleti de porumb 2 linguri unt topit 4 rosii 8 cepe verzi tocate marunt 1 catel de usturoi, tocat marunt 2 linguri suc de lamaie 2 linguri ulei de masline sos Tabasco (sau alt sos iute), dup gust rondele de ceapa verde, pentru ornat sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se curata stiuletii si se ung cu unt topit. Se frig apoi pe un gratar (sau sub grill) timp de 20-30 de minute, introcandu-i ocazional, pana ce s-au rumenit si s-au facut fragezi.
Se sprijina fiecare stiulete pe un fund de tocat si se taie boabele, cat mai aproape de cocean.
Se fac doua crestaturi, in foema de cruce, la baza rosiilor. Se oparesc rosiile in apa clocotita 30 de secunde, apoi se scot cu o spumiera si se cufunda in apa rece pentru cateva minute. Se decojesc (coaja incepe sa se desprinda in zona taieturilor), se curata de seminte si se toaca.
Se combina intr-un castron boabele de porumb cu rosiile tocate, se adauga ceapa verde si usturoiul. Se amesteca bine.
Se adauga sucul de lamaie, sosul Tabasc, uleiul de masline, sarea si piperul. Se toarna aceasta mixtura in castronul cu vegetale si se amesteca bine. Se acopera castronul si se lasa sa stea minim 1 ora, la temperatura camerei, inainte de a servi salsa.
Inainte de a servi garnitura, se orneaza cu rondele de ceapa verde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.