Salsa de rosii coapte

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Salsa de rosii coapte
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Rosiile coapte incet de tot, ajungand intr-o stare de semi-uscare, dau sosului un gust bogat si dulce. Ardeii iuti si uscati costeno amarillo nu sunt prea picanti si au un gust proaspat. Aceasta salsa merg bine cu peste, iar amestecata cu smantana sau branza cremoasa si moale este foarte bune pentru senviciuri.
stelute
Ingrediente : 500 rosii (preferabil rosii cherry) 8 salote mici decojite 5 catei de usturoi decojiti sare 1 fir de rozmarin proaspat 2 ardei iuti si uscati costeno amarillo 1/2 lamaie, coaja rasa si sucul de la 2 linguri ulei de masline extra virgin 1/4 lingurita zahar brun
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 20 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 160 °C. Se taie rosiile in patru (daca sunt cherry, se taie cel mult in jumatate) si se pun pe o tava de copt.
Se adauga salotele si usturoiul pe tava de copt. Se presara cu sare. Se coc in cuptor 75 de minute, sau pana cand rosiile incep sa se usuce. Nu se lasa sa se arda sau sa se innegreasca, caci vor avea gust amarui.
Se lasa rosiile sa se raceasca putin, apoi se decojesc (daca sunt cherry, nu este nevoie sa fie decojite) si se toaca marunt. Se pun intr-un castron.
Se indeparteaza stratul exterior de pe fiecare salota.
Cu un cutit ascutit, se toaca salotele si usturoiul, apoi se pun alaturi de rosii si se amesteca bine.
Se aduna frunzulitele de rozmarin de pe tulpina lemnoasa si se toaca marunt. Se adauga jumatate din ele in mixtura de rosii si se amesteca bine.
Se inmoaie 10 minute ardeii iuti in apa fierbinte pana se inmoaie. Se scurg, se indeparteaza coditele, apoi se despica si se razuieste semintele, dupa care se toaca si se adauga la mixtura de rosii.
Se adauga in castron coaja rasa si sucul de lamaie, uleiul de masline si zaharul. Se amesteca bine si se potriveste de sare. Se acopera castronul si se raceste salsa cel putin 1 ora inainte de a fi servita.
Cand se serveste, se presara deasupra restul de rozmarin.
Se poate pastra in frigider cam 1 saptamana.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.