Salsa de rosii coapte si coriandru

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Salsa de rosii coapte si coriandru
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Rosiile coapte dau gustului o noua dimensiune, completata perfect de iuteala ardeilor.
stelute
Ingrediente : 500 g rosii 2 ardei iuti serrano, proaspeti 1 ceapa tocata marunt 1 limeta, sucul de la 1 legatura de coriandru, tocat marunt sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se taie rosiile in sferturi si se pun pe o tava de copt. Se adauga ardeii iuti. Se coc 45-60 de minute, pana ce sunt foarte moi si rumenite. Se pun ardeii iuti intr-o punga de plastic bine inchisa, ca sa pastreze in interior aburul. Se lasa 20 de minute, apoi se scot din punga si se decojesc. Se taie coditele, apoi se despica ardeii si se racaie semintele cu un cutit ascutit. Se toaca pulpa.
Se lasa rosiile sa se raceasca putin, apoi se decojesc si se toaca marunt.
Se pune ceapa tocata intr-un castron si se adauga rosiile, ardeii iuti si sucul de limeta. Se amesteca bine. Se adauga apoi cea mai mare parte din coriandru si sarea si se raceste 1 ora inainte de folosire. Cand se aduce la masa, se presara cu restul de coriandru tocat.
Aceasta salsa se pastreaza la frigider cam 1 saptamana.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.