Salsa de tamarillo peruviana

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / dip-uri
Salsa de tamarillo peruviana
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Acest sos mai putin obisnuit este folosit ca dip pentru arepas – acele delicioase buzunarele umplute cu branza moale – si ca acompaniator pentru fructele de mare, al caror gust il echilibreaza datorita iutelii sale. Ca sa alegeti tamarillos bine coapte si suculente, trebuie sa fie mai grele decat ne-am astepta in raport cu dimensiunile lor.
stelute
Ingrediente : 450 g tamarillos proaspete 1/2 lingurita ghimbir macinat 1/4 lingurita scortisoara macinata 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 1 lingurita zahar brun 100 ml apa 2 linguri ulei de masline sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : peruviana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se pun tamarillos intregi, intr-o oala mare cu apa clocotita si se oparesc 30 de secunde. Se scurg, se racoresc in apa rece, apoi se decojesc cu grija, folosind un cutit ascutit. Se toaca miezul.
Se pun ghimbirul si scortisoara intr-o tigaie, la foc mic. Se amesteca 30 de secunde, pana ce incep sa-si elibereze aromele. Se adauga tamarillos, ardeiul iute, ceapa, zaharul si apa.
Se mareste flacara, se da mixtura in clocot, apoi se micsoreaza flacara, se acopera tigaia si se fierbe 20 de minute. Se ridica capacul si se continua gatitul pana ce sosul se ingroasa.
Se adauga uleiul si se potriveste de sare.
Se serveste alaturi de fructe de mare.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.