Salsa Habanero

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Salsa Habanero
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o salsa extrem de iute si chiar folosita langa o mancare de carne sau peste, cu o bere rece alaturi, ramane o provocare demna doar de cei cu inima tare. Ardeii habanero, numiti si Scotch Bonnet, sunt foarte iuti, iar culoarea lor variaza de la galben pana la portocaliu inchis. Ardeii iuti costeno amarillo, de culoare galbena cand sunt proaspeti, au un gust iute si citric.
stelute
Ingrediente : 5 ardei iuti habanero, uscati si prajiti 4 ardei iuti costeno amarillo, uscati 3 cepe verzi, tocate marunt 1/2 grapefruit, sucul de la 1 limeta, coaja rasa si sucul de la 1 legatura de coriandru, tocata sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 1 castronel Durata : 24 ore 15 minute
Indicatii :

Se inmoaie ardeii iuti 10 minute in apa calda, pana se inmoaie. Se scurg, pastrand apa in care au fost inmuiati.
Purtand manusi de cauciuc, de indeparteaza coditele ardeilor, apoi se despica si se racaie semintele cu lama unui cutit ascutit. Carnea ardeilor se toaca grosier.
Se pun ardeii intr-un blender si se adauga putin din lichidul in care au fost inmuiati. Se proceseaza pana se obtine un piure. Se transfera piureul intr-un castron.
Se pune ceapa verde tocata in alt castronel si se adauga sucul de grapefruit, sucul si coaja rasa de limeta.
Se adauga coriandrul in mixtura de ardei iute si se amesteca cu grija. Se adauga mixtura de ceapa verde si se sareaza, dupa gust. Se acopera castronul si se raceste cel putin 1 zi inainte de a fi golosit. Se serveste cu mare prudenta, in cantitati foarte mici.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.