Salsa iute acrisoara

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / marinade
Salsa iute acrisoara
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Aceasta salsa mai putin obisnuita eate o excelenta marinada pentru fructe de mare, in special pentru crevetii prajiti sau fripti pe gratar, dar si pentru carnea rosie preparata la gratar.
stelute
Ingrediente : 1 portocala 1 mar verde, curatat de coaja si cotor, taiat feliute subtiri 2 ardei iuti rosii, taiati in jumatate si curatati de seminte 1 catel de usturoi 8 frunze proaspete de menta 1 lamaie, sucul de la sare piper negru proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 12 minute
Indicatii :

Se reteaza baza portocalei, astfel ca sa stea ferm pe un fund de lemn. Cu un cutit ascutit, se decojeste portocala, dinspre varf catre baza (taind atat coaja, cat si stratul de “captuseala” alba si pielitele feliutelor). Deasupra unui castron care sa capteze sucul scurs, se desprind feliutele taind dinspre exterior catre mijlocul fructului, dupa care se rasuceste cu grija lama cutitului pentru a elibera feliuta se lamaie. Se stoarce tot sucul din membranele ramase.
Se adauga ardeii intr-un blender, impreuna cu feliutele de portocala, cele de mar, usturoi si menta.
Se proceseaza pana se obtine o mixtura omogena. Cu motorul mergand, se adauga treptat sucul de lamaie si cel de portocala. Se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper negru proaspat macinat. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.