Salsa rosie

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / dip-uri
Salsa rosie
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Se foloseste pentru a condimenta mancarurile cu carne sau peste, sau ca dip pentru cartofi copti. Este adesea adaugata in mancarurile cu orez, pentru gust si culoare.
stelute
Ingrediente : 3 rosii mari, taiate in sferturi 1 lingura ulei de masline 3 ardei iuti ancho (uscati) 2 ardei iuti pasilla (uscati) 2 catei de usturoi, decojiti si lasati intregi 2 cepe verzi tocate marunt 2 lingurita zahar brun 1/2 lingurita paprika 1 limeta, sucul de la 1/2 lingurita oregano uscat sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 250 ml. Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se pun rosiile pe o tava de copt, se stropesc cu putin ulei si se coc 40 de minute, pana ce incet sa se rumeneasca; se decojesc.
Se inmoaie ardeii iuti in apa fierbinte, timp de 10 minute. Se scurg, se indeparteaza coditele, se despica si se racaie semintele cu lama unui cutit. Se toaca marunt.
Se pune ceapa verde intr-un castronel, impreuna cu zahar, paprika, oregano si suc de limeta. Se amesteca bine.
Se pun intr-un blender rosiile decojite, usturoiul si ardeii iuti tocati. Se proceseaza pana se obtine o mixtura omogena. Se adauga in blender mixtura de ceapa verde. Se proceseaza cateva secunde, apoi se sareaza, dupa gust.
Se transfera mixtura intr-o craticioara si se incalzeste inainte de folosire, sau se acopera castronul si se raceste in frigider cat timp este nevoie. Aceasta salsa va rezista in frigider, bine acoperita, cam 1 saptamana.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.