Salzburger Nockerln cu sos Cassis

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Salzburger Nockerln cu sos Cassis
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri unt moale 120 ml smantana 1 lingurita extract de vanilie 60 g zahar 2 linguri vin alb sau rom 3 linguri faina putina sare 4 galbenusuri de ou 8 albusuri de ou 1/2 lingura suc de lamaie 2-3 linguri zahar pudra sos Cassis (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C.
Se fierbe untul cu smantana si vanilie intr-o cratita. Se amesteca bine pana se incinge mixtura, apoi se pune deoparte.
Se bat galbenusurile de ou cu zaharul pana se spumeaza. Se adauga vin, faina si sare. Se amesteca pana ce se obtine un aluat cremos.
Se bat albusurile impreuna cu cateva picaturi de suc de lamaie, pana se intaresc; se incorporeaza apoi in aluat.
Se transfera sosul de smantana intr-un vas mare, termorezistent. Se adauga mixtura de albusuri si se foloseste o spatula ca sa se modeleze la suprafata trei coline. Se pune vasul in cuptor si se coace 15-20 de minute, pana ce se rumeneste sufleul.
Se pune sufleul feliat pe farfurii individuale de desert, se pudreaza cu zahar si se stropeste cu sos Cassis. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Cassis
Ingrediente : 5 linguri jeleu de afine 120 ml vin rosu sec 1 lingura miere 1 lingurita extract de vanilie
Indicatii : Se fierbe jeleul de afine impreuna cu vin rosu, miere si vanilie, amestecand bine, pana se incinge si se omogenizeaza perfect.