gustari / calde
Samak Kebab - Frigarui cu peste
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1,2 kg fileuri de peste cu carne alba, taiate bucatele
4 rosii coapte, feliate
2 cepe taiate bucati
1 lamaie, zeama de la
1 lamaie taiate bucati
1 lamaie taiata rondele, pentru ornat
1 lingura seminte de chimen macinate
foi de dafin
patrunjel
12 linguri ulei de masline
sare
piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
egipteana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
4 portii
Durata :
1 ore 25 minute
Indicatii :
Se amesteca uleiul de masline cu zeama de lamaie, se adauga sare si piper, dupa gust si chimen macinat. Se marineaza bucatelele de peste in mixtura de mai sus, timp de minim 30 de minute.
Se pregatesc frigaruile, alternand o bucata de peste cu o felie de rosie, o foaie de dafin, o felie de lamaie si o bucata de ceapa. Se gatesc peste carbuni sau gratar, timp de 20 de minute, stropindu-le ocazional cu marinata.
Se servesc fierbinti, ornate cu patrunjel si felii de lamaie.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.