Samlor Machu Trey - Supa de peste dulce-acrisoara

Cautare:
SMS Fotbal
/ supe si ciorbe
Samlor Machu Trey - Supa de peste dulce-acrisoara
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceasta supa are un gust deosebit, dulce-acrisor-picant. Este foarte populara in Cambodgia.
stelute
Ingrediente : 1 peste intreg, cca. 1 kg, portionat 6 cani apa 1/2 ananas proaspat, taiat zaruri 250 g bame proaspete 1 1/2 lingura pulbere de tamarind sau de otetar mirositor (sumac) 3 linguri zahar 2 linguri sos de peste 1/4 lingurita sare 1 lingura ulei vegetal 2 catei usturoi pisati 1 legatura iarba de lamaie 150 g fasole verde 1 legatura de telina tocata 2 rosii taiate felii 1/2 cana iarba de orez tocata 1/2 cana ierburi aromate amestecate, tocate (busuioc, frunze de ceapa verde) ardei iute, optional
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : cambodgiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se incalzeste o tigaie mica cu ulei vegetal. Se soteaza usturoiul si iarba de lamaie. Se pune deoparte.
Se pune la fiert, intr-o oala, apa. Cand este clocotita, se adauga pestele si ananasul. Cand pestele este facut, se adauga bamele, telina si pulberea de tamarind. Se amesteca incet pentru a nu sfarama pestele.
Se adauga rosiile si fasolea verde. Se amesteca si se asezoneaza cu zahar, sos de peste si sare. Se presara peste iarba de orez si celelalte ierburi (si ardeiul iute).
Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.