Samosa

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Samosa
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Samosa sunt gustari excelente. In India, se pot cumpara de pe strada, pentru ca sunt atat de populare, incat se prepara peste tot. Se pot congela, si apoi reincalzi.
stelute
Ingrediente : 3/4 cana faina care creste singura 1/2 lingurita de sare 3 linguri de unt, taiat cubulete 4 linguri de apa 3 cartofi medii, fierti 2 cm de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1/2 lingurita de seminte de chimion 1/2 lingurita de seminte de mustar 1 lingurita de sare 1/2 lingurita de ardei iute uscat, pisat 2 linguri de suc de lamaie 2 ardei iuti proaspeti, verzi, tocati marunt ghee, sau ulei, pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 10-12 bucati Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se cern faina si sarea intr-un castron mare. Se adauga untul si se amesteca cu faina, cu degetele, pana ce mixtura seamana cu firimiturile de paine.
Se toarna in castron apa si se amesteca cu o furculita pana ce se formeaza un aluat. Se aduna aluatul intr-o bila si se framanta 5 minute, sau pana cand se face moale si omogen. Se adauga putina faina daca aluatul este prea lipicios. Se acopera si se lasa la crescut.
Se prepara umplutura pentru samosa sfaramand cartofii fierti si amestecandu-i cu ghimbir, usturoi, seminte de chimion si de mustar, sare, ardei iute uscat si pisat, suc de lamaie si ardei iuti verzi.
Se imparte aluatul in portii mici, care se tuleaza subtire, ca sa formeze cercuri cu diametrul de circa 7-8 cm. Se taie cercurile in jumatate, se umezesc marginile si se ruleaza sub forma unui con. Se umplu conurile cu putina umplutura, umezind marginile foii de aluat siapasandu/le ca sa inchida umplutura. Se pun deoparte.
Se umple o tigaie mare si adanca cu ulei, cat sa se stranga un strat gros cam o treime din inaltimea tigaii. Se incinge uleiul pana cand un cubulet de paine se rumeneste in 30 de secunde. Se imerseaza cu grija toate samosa in ulri, in transe, si se prajesc 2-3 minute, mpana se rumenesc. Se scot din ulei si s escurg cu grija pe prosoape de hartie. Se servesc fierbinti, sau reci.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.