Samsa cu smochine si suc de portocale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Samsa cu smochine si suc de portocale
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Samsa sunt cornulete preparate din foi de palcinta, cu o umplutura pe baza de migdale macinate si albus de ou.
stelute
Ingrediente : 200 g smochine uscate 5 portocale, sucul de la 40 ml miere 1/2 lingurita zahar fin 2 oua, separate 100 g migdale, pisate 30 ml apa de flori de portocal 4 foi de placinta 20 g unt topit 50 g zahar pudra 1 lingura de ulei de alune (sau de porumb), pentru uns tava 3 portocale rosii, sucul de la 1/2 lingurita de amidon 5 foi de placinta 4 smochine proaspete (optional), pentru decor
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se inmoaie smochinele in apa rece, timp de 30 de minute.
Se amesteca apoi smochinele cu sucul de la cele 5 portocale, cu mierea si zaharul pudra. Se toarna mixtura intr-o cratita si se da in clocot; se fierbe incet 10 minute.

Se lasa sa se raceasca si se adauga cea mai mare parte din albusul de ou, migdalele macinate si apa de portocal. Se pune deoparte restul de albus de ou.

Cu varful unui cutit cu lama lata, se taie foile de placinta in fasii late de 6 cm.

Se aranjeaza fasiile de aluat pe masa de bucatarie si se asaza pe fiecare, la unul din capete, cate o lingura de mixtura de smochine.

Se impatura fasia in triunghiuri, infasurand o data spre stanga, o data spre dreapta, pentru a inchide laturile triunghiului. Se lipesc marginile fasiei de aluat cu putin albus de ou pus deoparte. Cornuletele (samsa) se asaza pe o tava de copt unsa cu ulei.

Se ung cornuletele cu unt topit.
Se dau la cuptor la 180 C timp de 10 minute. Se presara cu zahar pudra.
Se prepara sosul incalzind sucul de portocale rosii si amestecandu-l cu amidon pana se ingroasa.
Se asaza samsa pe platou, se decoreaza cu smochine proaspete si se servesc cu sos de portocale.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.