Sangrita

Cautare:
SMS Fotbal
bauturi / alcoolice
Sangrita
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Sorbind alternativ sangrita si tequila se obtine o senzatie de neuitat, gustul cald al primei echilibrand asprimea celui de al doilea.
stelute
Ingrediente : 450 g rosii coapte 1 ceapa mica, tocata marunt 2 ardei iuti verzi, mici, curatati de seminte si tocati 120 ml suc proaspat de portocale 3 limete, sucul de la 1/2 lingurita de zahar tos 1/4 lingurita sare 400 ml tequila (50 ml pentru fiecare persoana)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se fac doua taieturi in cruce la partea inferioara a fiecarei rosii. Se oparesc rosiile 3 minute in apa clocotita, intr-un castron termorezistent. Se scot apoi cu o spumiera si se pun intr-un al doilea castron, plin cu apa rece; se lasa 30 de secunde. Coaja incepe sa se desprinda la taieturi si se poate decoji cu usurinta. Se taie in jumatate rosiile decojite si se inlatura semintele, folosind o lingurita.
Se toaca pulpa rosiilor si se pune intr-un blender. Se adauga ceapa, ardeii iuti, sucul de portocale, sucul de limeta, zaharul si sarea. Se proceseaza pana ce mixtura este foarte omogena, apoi se toarna intr-un vas mare si se raceste minim 1 ora inainte de a fi servita.
Se ofera sangrita si tequila in pahare separate si se sorb alternativ.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.