Sardele in foi de vita

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Sardele in foi de vita
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 50 de sardele 50 de frunze proaspete de vita de vie sare 2 lamai, sucul de la 1 lingurita de boabe de piper negru 1 cana cu ulei de masline
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se scot maruntaiele si coloana vertebrala a pestilor, dar se lasa capul si coada. Se curata de solzi si se spala bine. Se scurg si se transfera pe un platou adanc.
Se amesteca sucul de lamaie, sarea, boabele de piper si uleiul. Se toarna mixtura peste peste si se lasa la marinat minim 1 ora.
Se taie coditele frunzelor de vita de vie si se inmoaie in apa fierbinte, iar apoi in apa rece.
Se intind frunzele cu partea lucioasa in jos, pe o masa de bucatarie curata. Se pune cate o sardina in fiecare foaie, se infasoara foaia in jurul pestelui si se asaza pe o tava de cuptor. Capul si coada pestilor nu trebuie sa fie infasurate in foaie.
Se ung foile cu ulei si se prajesc pe carbuni (sau gratar, sau sub grill-ul cuptorului) 15 minute.
Se desfac foile si se stropesc sardelele cu suc de lamaie inainte de a fi servite. Se orneaza cu felii de lamaie si se servesc ca fel principal sau salata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.