Sardine cu crusta din boabe de piper

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Sardine cu crusta din boabe de piper
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 sardine mari si proaspete, circa 500 g in total, curatate si despicate pe lungime 1 lingurita de amestec de boabe de piper de diferite culori 1 legatura mica de marar, tocat 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lamaie, coaja rasa de la 1 lamaie taiata in patru felii sare 3 linguri de ulei de masline 8 fire mici de rozmarin 4 foi de salata crocante, rupte bucati 8 fire de nasturel
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : peruviana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se zdrobesc boabele de piper intr-un mojar sau cu un rulou; se strang apoi intr-un castronel.
Se adauga mararul si usturoiul, apoi coaja de lamaie, putina sare si uleiul de masline. Se amesteca bine.
Se pune cate un fir de rozmarin in interiorul fiecarui peste, apoi se toarna deasupra, cu o lingura, o parte din mixtura de marar. Se intoarce pestele si se toarna deasupra aceeasi mixtura, pastrandu-se ceea ce ramane din amestecul din castronel. Se lasa sardinele la marinat timp de 5-10 minute.
Se aranjeaza salata pe farfurii. Se pune cate o felie de lamaie pe fiecare farfurie.
Se infige fiecare sardina, pe lungime, intr-o frigare, apoi se frige 2-3 minute pe fiecare parte.
Se scot sardinele din frigari, si se asaza cate doua peste foile de salata. Se toarna peste salata cantitatea ramasa din amestecul de marar si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.