Sardine tunisiene umplute

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Sardine tunisiene umplute
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o reteta originara din Soussa, al treilea oras ca marime si unul dintre porturile importante ale Tunisiei. Exista mai multe variante de umplutura pentru a prepara sardine umplute. In loc de fileuri tocate, se poate folosi, de exemplu, pasta de ansoa; se poate prepara o umplutura si doar din vegetale.
stelute
Ingrediente : 2 fileuri de peste cu carne alba 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, tocat 7 linguri de ulei de masline 1/2 lingurita de seminte de chimen, macinate 1/2 lingurita de boia iute 1 legatura de patrunjel, tocat 1/2 lingurita de boabe de coriandru. macinate 1/4 cana cu pesmet 3 oua 12 sardine mari sare piper negru, macinat 4 cartofi, curatati de coaja si feliati 4 ardei iuti verzi si rosii sos picant de rosii cu harissa (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se fierb fileurile de cod in apa cu putina sare, timp de 10 minute. Se toaca apoi carnea.
Se rumenesc ceapa si usturoiul in jumatate din ulei, intr-o cratita. Se ia cratita de pe foc si se adauga, amestecand, fileurile tocate, chimenul, boiaua, patrunjelul, coriandrul, pesmetul, ouale, sarea si piperul.
Se taie capetele sardinelor. Se face o incizie la capatul cozii, se maseaza sardina de-a lungul sirei spinarii ca sa se desprinda, apoi se trage usor de coada si se indeparteaza sira. Se umplu apoi sardinele, impingand umplutura cu coada unei linguri.
Se incinge restul de ulei intr-o tigaie si se prajesc sardinele umplute, pe ambele parti. Se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
In acelasi ulei fierbinte, se cufunda cu o spumiera ardeii iuti si se prajesc, pana se rumenesc, apoi se scurg pe prosoape de hartie.
Se prajesc apoi rondelele de cartofi.
Cand se serveste, se aranjeaza cate 3 sardine pe un platou, se pune in mijloc sos de rosii, cateva rondele de cartofi si fasii de ardei iute prajit.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos de rosii cu harissa
Ingrediente : 350 g rosii proaspete 7 linguri de ulei de masline 1 lingurita de seminte de chimen 1/2 lingura de pasta de rosii 1/2 lingurita de pasta harissa 2 catei de usturoi, feliati foarte subtire sare piper negru, macinat
Indicatii : Se decojesc rosiile si se curata de seminte; se taie apoi cubulete si se paseaza. Se combina piureul de rosii cu uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga restul ingredientelor si se fierbe sosul 10 minute, la foc mic.
Se serveste fierbinte sau rece.