Sarlota algeriana

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Sarlota algeriana
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cana curmale 1 portocala, zeama de la 1 1/2 cana apa 3 linguri miere 1 lingura gelatina 2 cani frisca lichida 1/2 cana migdale tocate 2 linguri fulgi de migdale 2 curmale tocate 1 portocala, coaja rasa de la
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : algeriana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 50 minute
Indicatii :

Se scot samburii curmalelor, se taie in patru si se pun deoparte. Se amesteca zeama de portocale cu apa si miere. La mixtura se adauga gelatina si se dizolva; se adauga apoi sferturile de curmale.
Se da totul in clocot, se reduce flacara, se acopera si se fierbe inabusit 30 de minute. Se raceste. Se strecoara mixtura iar lichidul se pune deoparte.
Se bate frisca pana cand se intareste. Se adauga migdalele tocate in lichidul pus deoparte si apoi se adauga la frisca. Se transfera folosind o lingura, intr-un platou. Se decoreaza cu fulgi de migdale, portocala rasa si curmale tocate. Se raceste minim 2 ore la frigider inainte de a se servi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.