fel principal / porc
Sarmale croate
Reteta adaugata de : Radu
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 cana orez fiert
700 g carne de porc tocata
500 g sunca tocata, sau salam feliat
250 g carne de vita tocata
1 ceapa mare, tocata
1 catel de usturoi, tocat
1 ou
1 varza mare, murata
2 kg varza murata, taiata fideluta
sare
piper
fasiute de bacon
1 cana cu supa de rosii (optional)
ulei de floarea-soarelui
patrunjel tocat, pentru ornat
smantana, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se rumeneste ceapa in uleiul incins. Se amesteca apoi cu carne tocata, usturoi, orez, ou, piper si sare.
Varza se curata de cotor si se opareste in apa clocotita, timp de 10-15 minute. Se desface in foi si se indeparteaza nervurile. Se ruleaza in fiecare foaie de varza cate o portie generoasa din mixtura de carne. Se asaza varza murata fideluta pe fundul unei oale, iar peste ea se asaza un strat de sarmale. Se alterneaza apoi straturile de varza si de sarmale, terminand cu un strat de varza murata. Se toarna supa de rosii deasupra si se acopera cu fasiute de bacon. Se acopera cu apa rece pana in buza oalei.
Se da la cuptorul incins la 180 °C timp de 2 ore.
Se servesc cu smantana, ornate cu patrunjel tocat.