Sarmale egiptene

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Sarmale egiptene
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 varza 500 g carne de vita tocata (sau de miel) 100 g orez 1 ceapa tocata 2 lamai, sucul de la 1 lingura menta uscata sfaramata 1/2 lingurita scortisoara macinata 1/2 lingurita paprika sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se spala varza, se separa foile si se oparesc in apa clocotita, cu putina sare, timp de 4 minute. Se scurg apoi si se indeparteaza nervurile tari.
Se clateste orezul si se amesteca, intr-un castron, cu carne tocata, ceapa, sare, piper negru, scortisoara si paprika.
Se pune cam o lingura din mixtura pe foile de varza; acestea se ruleaza si se pregatesc intocmai ca sarmalele romanesti.
Foile de varza ramase se astern pe fundul unei cratiti; peste ele se asaza sarmalele. Se toarna apa, cat sa acopere putin sarmalele. Se fierb incet timp de 45 de minute. Se presara peste sarmale menta uscata si zeama de lamaie si se mai fierbe totul inca 10 minute.
Se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.