Sarmale grecesti

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Sarmale grecesti
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 varza de 1,5 kg 500 g carne de porc tocata 200 g orez 2 linguri faina 2 oua 2 lamai 3 cepe tocate 200 g unt sare piper marar tocat sos avgolemono (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se indeparteaza foile exterioare ale verzii. Se clocoteste apa intr-o oala si se opareste varza timp de 15 minute. Se scoate din oala si se lasa sa se raceasca. Se aleg foile de varza ce pot fi umplute.
Se topeste jumatate din unt si se caleste ceapa.
Carnea tocata se pune intr-un castron, se adauga orez, marar, ceapa calita, sare, piper si se amesteca bine cu mainile. Se pune putina umplutura pe fiecare foaie de varza; se ruleaza si se inchide la capete.
Se pune restul de unt intr-o oala, se asaza cateva din foile de varza ramase, iar peste ele se pun sarmalele. Se acopera cu cateva foi de varza, se adauga apa si se asaza deasupra o farfurie grea. Se acopera oala si se lasa sa fiarba la foc mic.
Se servesc stropite cu sos avgolemono si presarate cu marar tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos avgolemono
Ingrediente : 2 lamai, zeama de la 2 oua 1 lingura amidon 2 linguri unt 1 cana ulei de masline sare piper
Indicatii : Se bat ouale intr-un castron, folosind o furculita, dupa care se adauga zeama de lamaie. Se desface amidonul in apa rece si se adauga peste sosul de oua. Se amesteca bine.