Sarmale turcesti in foi de vita

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Sarmale turcesti in foi de vita
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g foi de vita 500 g carne tocata de miel 5 cepe medii, tocate 1 lingurita de sare 3 linguri de orez 3 linguride patrunjel proaspat, tocat 3 linguri de marar proaspat, tocat 3 linguri de menta proaspata, tocata 1 lingurita de piper negru, macinat 1 rosie mare, curatata de coaja si tocata 1 cana cu apa rece 1 lingura de unt 1 lingurita de pasta de rosii 2 1/2 cani cu apa hartie cerata iaurt, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se combina ingredientele pentru umplutura (carnea tocata, ceapa, sarea, orezul, verdeturile, piperul) impreuna cu 3/4 cana cu apa, se amesteca bine si se pun deoparte.
Se fierb foile de vita 2 minute in apa sarata. Se scoate fiecare frunza separat, se taie in doua.
Se pune o lingura de umplutura la baza frunzei, se impaturesc peste ea marginile si se ruleaza in sus, indoind si indesand marginile laterale ale ruloului. Se obtine o sarma. Se asaza sarmalele in straturi, intr-o cratita.
Se topeste untul intr-o tigaie. Se adauga rosia si pasta de tomate, se sareaza si se amesteca pe foc iute, pana ce se inmoaie rosia. Se adauga 2 1/2 cani cu apa. Se da lichidul in clocot si se toarna peste sarmale. Se acopera sarmalele cu hartie cerata peste care se asaza o farfurie, ca sa impiedice ridicarea sarmalelor in timpul fierberii. Se acopera cu un capac si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierb inabusit 45 de minute.
Se servesc sarmalele cu iaurt.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.