Sarmalute in foi de vita vegetariene

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / cereale
Sarmalute in foi de vita vegetariene
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g ceapa 1 cana ulei de masline 200 g orez 500 g foi de vita marar patrunjel menta 1 lamaie feliata, pentru ornat 1 lamaie, zeama de la sare, dupa gust piper negru macinat, dupa gust iaurt, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se oparesc foile de vita-de-vie. Se curata ceapa si se toaca. Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie si se caleste bine ceapa. Se adauga orezul, sarea, patrunjelul, mararul, menta, piperul si o jumatate de pahar de apa. Se lasa sa fiarba pana ce se absoarbe lichidul.
Se pune pe fiecare foaie de vita-de-vie cate o lingurita din umplutura din tigaie si se ruleaza. Se asaza sarmalutele in cerc, pe fundul unei cratite si se varsa peste ele restul de ulei, un pic de apa si zeama de lamaie.
Se acopera sarmalele cu o farfurie care sa le preseze si se lasa sa fiarba la foc mic.
Se servesc reci, ornate cu feliute de lamaie si iaurt.
Se pot servi si calde, cu iaurt sau cu sos avgolemono.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.