Satay Gai – Frigarui de pui

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Satay Gai – Frigarui de pui
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Au un gust foarte bun preparate sub grill-ul cuptorului, dar un gratar cu lemne le da un plus de gust si aroma de afumat. Se servesc cu sos de alune.
stelute
Ingrediente : 2 piepti de pui dezosati, fara piele, circa 750 g in total, taiati cubulete 4 linguri ulei de alune 1 lingura ulei de susan 1 limeta, sucul de la 1 ceapa mica, tocata marunt 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat marunt 1 catel de usturoi, tocat marunt 125 g unt de arahide crocant (amestecat cu alune tocate) 6-8 linguri de apa 8 frigari subtiri de lemn foi de salata, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron uleiul de susan cu jumatate din cantitatea de ulei de alune si din cea de suc de limeta. Se adauga cubuletele de pui, se acopera cu folie transparenta si se lasa la marinat, in frigider, minim 1 ora.
Se pun frigarile de lemn la inmuiat in apa calda timp de minim 45 de minute, ca sa nu se arda ulterior, sub grill.
Se incinge restul de ulei de alune intr-o tigaie mare si se prajesc 5 minute ceapa, ghimbirul, ardeiul iute si usturoiul, la foc mic, amestecand ocazional. Se incinge grill-ul cuptorului.
Se adauga untul de arahide, apa si restul de suc de limeta. Se gatesc ingredientele la foc mic, amestecand constant, pana ce untul de arahide s-a inmuiat indeajuns ca amestecul sa atinga consistenta unui dip (se poate adauga apa daca se doreste o consistenta mai subtire).
Se scurg cubuletele de pui si se infig in frigari, cate 4-6 bucatele in fiecare frigare. Se asaza frigaruile sub grill si se gatesc 10 minute, intorcandu-le frecvent, pana ce carnea este facuta si rumenita dupa preferinta. Se servesc fierbinti, cu dip de alune.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.