Scarita de porc in sos dulce-acrisor

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Scarita de porc in sos dulce-acrisor
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Sosul dulce-acrisor din aceasta reteta era, la origine, asociat cu pestele. Aceasta versiune modernizata de sos, incluzand pasta de rosii si cubulete de ananas, insoteste carnea de porc.
stelute
Ingrediente : 450 g scarita de porc, taiata bucatele ulei, pentru prajit 2 lingurite sos de soia light 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper alb macinat 3 linguri otet de orez alb 2 linguri zahar 1 lingura sos de soia dark 1 lingura pasta de rosii 1 1/2 lingurita ulei de alune 1 ardei gras verde, tocat marunt 1 ceapa mica, tocata 1 morcov mic, taiat rondele subtiri 1 catel de usturoi, pisat 1 lingurita radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 100 g bucatele de ananas, din cutie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron sosul de soia light cu sare si piper alb. Se adauga coastele de porc si se marineaza cel putin 20 de minute.
Intr-un wok, se incinge ulei, indeajuns de mult, pana atinge 190 °C, sau pana cand un cubulet de paine, adaugat in wok, se rumeneste in 30 de secunde. Se prajesc coastele de porc 8 minute. Se scurg de ulei si se pun deoparte.
Se prepara sosul amestecand, mai intai, otetul cu zahar, sos de soia dark si pasta de rosii. Se pune mixtura deoparte.
Intr-un wok incins, se incinge1 lingura de ulei si se stri-fry ardeii, ceapa si morcovul timp de 2 minute. Se scot din wok si se pun deoparte.
Intrun wok curat se incinge uleiul ramas si se stir-fry usturoiul cu ghimbirul, pana ce incep sa miroasa. Se adauga mixtura de otet, se da in clocot si se adauga cubuletele de ananas. In final, se adauga coastele si amestecul de ardei, ceapa si morcovi. Se amesteca pana ce se incing si se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.