Scoici in cochilie, gatite in sos de fasole neagra

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Scoici in cochilie, gatite in sos de fasole neagra
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Scoicile sunt gata cand li se deschid cochiliile. Se arunca orice scoica a carei cochilie a ramas inchisa. Aceasta reteta se poate prepara si cu midii.
stelute
Ingrediente : 900 g scoici mici, cu cochilii cu tot 1 lingura ulei de alune 1 lingurita radacina de ghimbir proaspata, tocata marunt 1 lingurita usturoi tocat 1 lingura fasole neagra fermentata, spalata si sfaramata cu furculita 2 lingurite vin de orez Shiaoxing 1 lingura ceapa verde tocata 1 lingurita sare (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se spala scoicile cu mare grija. Se lasa apoi la inmuiat in apa curata, pana cand este timpul sa fie gatite.
Se arunca orice scoica ce nu se inchide cand este batuta cu degetul.
Se incinge uleiul intr-un wok, se adauga usturoiul si ghimbirul si se stri-fry pana ce incep sa miroasa. Se adauga fasolea neagra si se gateste, amestecand, 1 minut.
Se mareste flacara, se adauga scoicile si vinul de orez si se stir-fry 2 minute. Se acopera wok-ul si se gateste 3 minute, sau pana cand scoicile sunt facute. Se adauga ceapa verde si sare, daca este necesar, si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.