Scoici in sos de fasole neagra

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Scoici in sos de fasole neagra
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Sosul de fasole neagra, desi are gust si aroma puternica, se potriveste bine cu pestele si fructele de mare si este extrem de popular in China. Scoicile proaspete, scoase din cochilie, sunt de preferat, dar si cele congelate sunt la fel de bune.
stelute
Ingrediente : 2 linguri ulei de alune 1 lingurita usturoi tocat 1 lingurita ghimbir tocat marunt 1 lingura fasole neagra fermentata, spalata si sfaramata cu furculita 400 g scoici proaspete, scoase din cochilii 1/2 lingurita sos de soia light 1 lingurita vin de orez Shiaoxing 1 lingurita zahar 3-4 ardei iuti mici si rosii, tocati marunt 1-2 linguri supa de pui (din cubulete de concentratdaca este nevoie 1 lingura ceapa verde tocata
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok fierbinte. Se adauga usturoiul si se amesteca, apoi se adauga ghimbirul si se prajesc impreuna, la foc iute, circa 1 minut, pana cand incep sa-si elibereze aromele. Se adauga fasolea neagra, se incorporeaza apoii scoicile si se stir-fry 1 minut. Se adauga sosul de soia, vinul de orez, zaharul si ardeii iuti.
Se micsoreaza flacara si se fierb 2 minute, adaugand supa daca este necesar. In final, se adauga ceapa verde tocata si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.