fel principal / peste si fructe de mare
Scoici pane
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Ingrediente :
60 de scoici mari
3 cani cu faina
1 1/2 cana cu bere
500 ml ulei de floarea-soarelui
sos tarator (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
turceasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
10 portii
Durata :
0 ore 45 minute
Indicatii :
Scoicile se curata, se scot din cochilii, se spala bine si se scurg.
Se presara 2 cani de faina pe o tava curata. Se tavalesc scoicile prin faina.
Se amesteca 1 cana de faina cu berea. Se inmoaie scoicile date prin faina in mixtura de bere si se frig in ulei, pe toate partile, pana capata o culoare aurie. Se scot din ulei si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie.
Se servesc cu sos tarator.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Tarator
Ingrediente :
300 g nuci
5 felii de paine alba, inmuiate in apa (fara coaja), firimituri
4 catei usturoi
2 lamai, zeama de la
300 g iaurt gros
ulei de masline
Indicatii :
Se combina nuca si usturoiul intr-un blender si se proceseaza 1 minut. Se adauga zeama de lamaie si firimiturile de paine; se mai proceseaza un minut si se adauga iaurtul. Se proceseaza in continuare pana cand capata consistenta unui sos mai gros.