Scoici Saint-Jacques la gratar cu prosciutto

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Scoici Saint-Jacques la gratar cu prosciutto
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Se pot folosi creveti cruzi sau cuburi de carne densa, alba, de peste in loc de scoici Saint-Jacques. Orice sunca uscata in aer poate fi folosita ca alternativa la sunca de Praga. Daca se folosesc scoici, intotdeauna trebuie sa fie proaspete. Cele congelate sunt prea apoase, vor dilua marinata si vor ingreuna friptul pe gratar.
stelute
Ingrediente : 12 scoici mari, cu icre cu tot (350g in total) 16 felii subtiri de sunca de Parma (150g in total) piper negru 2 catei mari de usturoi, zdrobiti cateva fire proaspete de busuioc, coriandru si patrunjel tocate 1/2 lamaie, sucul de la 3 linguri ulei de masline virgin
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se curata scoicile, se separa icrele portocalii de carnea alba si se pun intr-un castron.
Pentru a prepara marinata, se pun cateii de usturoi in castronul cu scoici. Se adauga apoi verdeturile tocate, sucul de lamaie si uleiul de masline; se amesteca totul bine si se lasa la marinat, la temperatura camerei, timp de minim 30 de minute.
Se incinge gratarul la maxim. Se aduna o felie de sunca, ca un papion, se indoaie si se infige in frigare, apoi se infige o bucata alba de scoica, dupa care una portocalie, de icre. Se repeta operatia inca de trei ori, terminand cu o felie de sunca. Se prepara inca trei frigari, similar.
Se inting frigaruile pe gratar, se umezesc cu marinata si se frig 5 minute, intorcandu-le si udandu-le cu marinata la jumatatea intervalului de timp. Sunt gata cand sunca este crocanta iar carnea molustelor este frageda.
Se servesc pe frigari, sau se pot scoate bucatile pe farfurii individuale. Se toarna peste ele sucul adunat la gratar, apoi se presara deasupra piper negru si se orneaza cu frunze de busuioc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.